torstai 6. helmikuuta 2014

Yhteisellä mediamatkalla - hyppää kyytiin!


Kansallisen audiovisuaalisen instituutin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö MEKU oli tammikuun lopulla Educa-messuilla esittelemässä ensi viikolla vietettävää Mediataitoviikkoa ja Mediataitokoulun uusia oppituntiaineistoja. Tänä vuonna erityisen ilahduttavaa oli, että useimmat opettajat olivat jo kuulleet Mediataitoviikosta, vaikka Mediataitoviikkoa vietetään vasta toista kertaa.

Monilla oli jo selvät suunnitelmat tulevalle Mediataitoviikolle:

"Me tehtiin toi Tuunaa vessa viime vuonna ja tehdään se tänäkin vuonna!"

Ulla Peteri, Oulu

"Meillä on suunnitelmissa rakentaa alakoulun kirjastoon 10 rastin mediamatka. Jokainen luokka voi halutessaan kiertää radan tai valikoida muutaman pisteen. Lisäksi koululla pyörii muutama oppilaspaparazzi ja tuotoksia katsellaan viikon lopuksi yhdessä koko koulun kanssa salissa. Osallistumme myös Sanomalehtiviikkoon."

Ensi viikolla tapahtuu!

Tämän vuoden Mediataitoviikkoon on ilmoittautunut yhteensä lähes 1400 koulua, kirjastoa ja muuta toimijaa ja kerrommekin tässä blogissa Mediataitoviikon jälkeen tarkemmin mitä kaikkea oppilaat ja asiakkaat ovat viikolla tehneet ja oppineet. Tässä kuitenkin ennakkomaistiaisia siitä, millaisia toimintoja Mediataitoviikon 40 yhteistyökumppania ovat suunnitelleet!

MTV on voimakkaasti mukana Mediataitoviikossa. Uutis- ja ajankohtaisohjelmissa sekä Radio Novan Konttorissa keskustellaan viikon aikana mediasta. goSupermodel-palvelussa vietetään teemaviikkoa, tehdää testejä ja kilpaillaan. Väestöliitto järjestää avoimen verkkoluennon ja F-Secure tarjoaa maksutonta tietoturvaa älypuhelimille Mediataitoviikon kunniaksi.

Uudestaan järjestettävän Tuunaa vessa! -kilpailun lisäksi Mediataitoviikolla voi keskustella mediasta asiantuntijoiden kanssa.

Ehyt ry:n Pelitaito-projektin Mikko Meriläinen luennoi Mediataitoviikon perjantaina
Sellon kirjastossa digitaalisten pelien positiivisista puolista.

Nämä tapahtumat ovat vain pieni osa Mediataitoviikon tarjonnasta ja löydät kattavamman listan ensi viikon tapahtumista Mediataitoviikon tapahtumakalenterista.

Yhdessä parempi internet

Mediataitoviikolla keskustellaan myös keskustelusta verkossa. Bloggaajien aloitteesta käynnistynyt Kommentti jättää jälkensä -kampanja julkaisee blogikirjoituksia ja videoita, joiden tavoitteena on kannustaa miettimään millaisen jäljen muiden elämään jättää kommenteillaan. Kampanja kiteyttää erinomaisesti Mediataitoviikon tämänvuotisen teeman - Yhdessä parempi internet.

Toivommekin, että myös sinä jätät oman jälkesi tähän blogiin kommentin muodossa!

Tommi Tossavainen
Suunnittelija
Finnish Safer Internet Center
Kansallinen audiovisuaalinen instituuttiEi kommentteja:

Lähetä kommentti